Seyyid Hasan Nasrullah: Merhum Ayetullah Behcet Hizbullah’ın Manevi Babasıydı

  • 03 Nisan 2016
  • 1.542 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Merhum Ayetullah Behcet Hizbullah’ın Manevi Babasıydı

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, büyük arif Ayetullah Behçet’in kişiliği, kerametleri ve onunla olan hatıraları hakkında şunları söyledi: Benim onunla tanışmam 1985 yıllarına denk gelmektedir. O yıllarda biz heyetler şeklinde İran İslam Cumhuriyetine seferler düzenliyorduk. O zaman ben 25-26 yaşlarında idim. Biz o zamanlar İranlı makamlarla Lübnan ve Bölgesel konuları, özellikle direnişle ilgili konuları görüşüyorduk.

Seyyid Hasan Nasrullah el-Menar televizyonuna verdiği röportajda konuşmalarına şöyle devam etti: Biz o zamanlar bazı sorumlular ve Hizbullah’ın liderleriyle İran’a yolculuk yapıyorduk. İlk yolculuğumuzda onlardan mukaddes Kum şehrine gitmek istediğimi söyledim. O zaman bizim Kum şehri hakkındaki bilgilerimiz azdı. Onlar bana, eğer Kum şehrine gidersen mutlaka Ayetullah Behçet’in de ziyaretine git, dediler.

Benim Ayetullah Behçet ile ilk görüşmem o zamanki Seyyid Abbas Musavi’nin de içinde bulunduğu bazı Hizbullah liderleriyle birlikte gerçekleşti. Ben onların en küçüğü idim. O görüşmede bizimle birlikte olanlardan birisi Ayetullah Behçet’ten amel destur vermelerini istedi. O cevap da, bildiklerinize amel edin, günahtan kaçının, namazı ilk vaktinde kılın, salavat çokça söyleyin ve çokça istiğfar edin, dedi. Bizler ilk başta İsrail’le savaşan Hizbullah sorumluları unvanıyla onun huzuruna vardık ve bizi, İslami, cihadi ve imani bir hareket olduğumuz ve İmamın rehberliğine bağlı olduğumuz için kabul ettiğini düşünüyorduk.

Hizbullah’ın asli sorumlularının hepsi onun huzuruna varıyor ve ondan yol göstermesini ve kendilerini hidayet etmelerini istiyorlardı. O da cevap veriyordu.

Seyyid Hasan Nasrullah onun Hizbullah’ın manevi babası olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: Bu konu İmam Humeyni’nin (r.a) vefatından sonra daha fazla bir önem arz etmeğe başladı. Biz rehberimiz ve veliyy-i emrimiz olan Ayetullah Hamaney’in Kum şehrine ziyarete giderken Ayetullah Behçet ile görüşmek ve onun irşatlarından istifade etmek için ne kadar istekli olduğunu gördüğümüzde, onun askerleri olarak birim vazifemiz de malumdu.

Seyyid Hasan Nasrullah, Ayetullah Behçet’in zahit ve arif bir fakih olduğunu ve birçok kerametinin bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi: Onunla olan ilk görüşmemizde onun cazibesine kapılmış ve ona hayran olmuştum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.