Seyyid Haşim Sefiyeddin: Arabistan, Katar senaryosunu Lübnan’da tekrarlamak istemektedir

  • 14 Kasım 2017
  • 1.100 kez görüntülendi.
Seyyid Haşim Sefiyeddin: Arabistan, Katar senaryosunu Lübnan’da tekrarlamak istemektedir

Lübnan Hizbullah Hareketi İcra Konseyi Başkanı, Suudi rejiminin Lübnan’ın içişlerine müdahalesini eleştirerek, Suudilerin Katar’ın Lübnan’daki senaryosunu tekrarlamak istediklerini bildirdi.

Saad Hariri, 4 kasım günü Suudilerin baskısıyla Arabistan’ın başkenti Riyad’da Lübnan başbakanlık görevinden istifa ettiğini bildirdi. Ama siyasi gözlemciler Hariri’nin şu anda Arabistan’da zorla tutulduğunu, Hariri’nin istifasından asıl amacın ise Suudilerin Lübnan Hizbullah hareketine darbe indirmek olduğunu bildirmekteler.

RESA haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan Hizbullah Hareketi İcra Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Sefiyeddin dün yaptığı konuşmada, Suudi rejiminin medya yaygaraları ve yeni bir fitne oluşturarak Lübnan siyasi liderlerini değiştirmek, Lübnanı da Suriye, Irak ve Yemen gibi bir krize sürüklemek istediğini söyledi.

Suudi rejiminin kendi iradesini bölge ülkelerine zorla kabullendirmek istediğini belirten Lübnan Hizbullah Hareketi İcra Konseyi Başkanı, Hizbullah ve direniş ekseninin mantığının ilk günden beri düşmanları yenilgiye uğratmak için iman, sadakat, akıl, şeriat, tecrübe ve yetenek esasına dayalı olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.