Seyyid Hüseyin Musaviyan: Nükleer Müzakerelerde İran Tüm Taleplerini Kabul Ettirmiştir

  • 13 Nisan 2015
  • 924 kez görüntülendi.
Seyyid Hüseyin Musaviyan: Nükleer Müzakerelerde İran Tüm Taleplerini Kabul Ettirmiştir

İran nükleer müzakere heyeti üyesi, İsviçre nükleer uyum çerçevesinin kazan-kazan esasına dayalı olduğunu, çünkü bu görüşmelerde İran’ın beş talebinin tümünün de temin edildiğini söyledi.

ABD Kongresi idari binalarından birinde Arap-Amerikan ilişkiler konseyinin daveti üzerine düzenlenen oturumda konuşan İran’ın nükleer müzakereci ekibin eski üyesi Seyyid Hüseyin Musaviyan, Lozan bildirisinin sonuçlarını açıklayarak, bu çerçeve anlaşması uyarınca İran’ın kendi toprakları üzerinde uranyum zenginleştirme teknolojisini bulundurma hakkına sahip olduğunu söyledi.

İran aleyhindeki yaptırımların kaldırılacağını ve bundan böyle UAEA’da İran dosyasının artık normal bir dosyaya dönüşeceğini bildiren İran’ın nükleer müzakereci ekibin eski üyesi Seyyid Hüseyin Musaviyan, bununla da İran’ın nükleer dosyasının BM Güvenlik konseyi gündeminden çıkacağını ve büyük güçlerin de artık bundan böyle İran İslam Cumhuriyeti ile nükleer alanda işbirliğinde bulunacaklarını bildirdi.

Musaviyan ayrıca, Lozan bildirisinin aynı zamanda 5+1 ülkeleri için de kazan – kazan olduğunu ve onların da beş temel isteklerinin temin edildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.