Seyyid İbrahim Reisi:” Tahran İslamabad ilişkileri, itikadi ve halka dayalıdır”

  • 27 Ağustos 2021
  • 1.896 kez görüntülendi.
Seyyid İbrahim Reisi:” Tahran İslamabad ilişkileri, itikadi ve halka dayalıdır”

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmut Kureyşi ile Perşembe akşamı yaptığı görüşmede Seyyid İbrahim Reisi, Tahran ve İslamabad arasındaki ilişkileri uzun soluklu, dini inançlara ve insan merkezli bir yaklaşıma dayalı olarak nitelendirdi.

IRNA’ya göre, İran Cumhurbaşkanı şunları kaydetti: “İkili ilişkilerin güçlendirilmesi, İran ve Pakistan arasındaki bölgesel ve uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin önünü açabilir.”

Reisi, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesini, Afganistan’da barış, güvenlik ve istikrar için tüm Afgan etnik grup ve gruplarının etkileşimi için bir dönüm noktası olarak nitelendirdi, kapsayıcı ve katılımcı bir hükümet kurulmasını da talep etti.

Reisi, Komşular da dahil olmak üzere diğer ülkelerin rolünün, yalnızca tüm Afgan etnik gruplarının ve kanatlarının varlığıyla kapsayıcı ve katılımcı bir hükümetin kurulmasını kolaylaştırması gerektiğini vurguladı.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmut Kureyşi de Afganistan’da kalıcı barış ve istikrarın tesisi için Tahran ve İslamabad arasındaki işbirliği ve koordinasyonun önemine vurgu yaparak, “İran İslam Cumhuriyeti bölgesel gelişmelerde önemli bir aktör. Beraber, özellikle Afganistan’da, bölgede barış ve istikrarın inşası ve güçlendirilmesi konusunda olumlu ve faydalı işbirliği yapabiliriz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.