Seyyid Nasrullah: Saad Hariri’nin istifası Suudilerin baskılarından dolayı gerçekleşti

  • 11 Kasım 2017
  • 1.196 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah: Saad Hariri’nin istifası Suudilerin baskılarından dolayı gerçekleşti

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin istifasının temelinde Suudi rejiminin baskıları ve zoraki dayatmalarının olduğunu belirterek ”Suudilerin Lübnan başbakanına ihaneti bütün Lübnan halkına ihanettir’ dedi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrulullah, dün akşam saatlerinde yaptığı konuşmada, Lübnan’daki son gelişmeleri değerlendirdi.

Seyyid Hasan Nasrullah, “Geçen cumartesi gününden itibaren Lübnan’da bir siyasi kriz başladı. Tabii ki bundan önce durum daha iyiydi. Cumhurbaşkanı seçilmiş, kabine de oluşturulmuştu. Lübnan’da güven, huzur ve istikrar hakimdi. Bütün siyasi grupların işbirliğiyle oluşturulan böylesi iyi bir durumda Suudiler Başbakan Saad Hariri’yi çağırıp onu istifa etmek mecburiyetinde bıraktılar. Bu krizin asıl sorumlusu Suudi Arabistan’dır” dedi.

Saad Hariri’nin Suudi Arabistan’da göz altında olduğu için Lübnan’a geri dönemediğini söyleyen Nasrullah, “Lübnan Başbakanı’nın istifasında Suudiler tarafından çok apaçık bir müdahale vardır. Bütün halkımız bunun farkındadır. Suudiler, Lübnan’da iç çatışmalar çıkararak, kendi planlarını hayata geçirebilmek için yeni bir başbakan peşindedir” ifadelerini kullandı.

Seyyid Hasan Nasrullah, konuşmasına şöyle devam etti: ”Suudi Arabistan, dünya ülkelerini Lübnan’a karşı kışkırtmakta. Edinilen bilgilere göre, Suudiler, İsrail’den Lübnan’a saldırmayı istemiştir. Hatta bunun gerçekleşmesi için de milyarlarca dolar para harcamışlar. Suudi Arabistan, bu yaptıklarıyla Lübnan’ın yararına mı çalışmakta!. Göz altında olan Lübnan Başbakanı serbest bırakılmalı. Bu istifa yanlıştır, yasa dışıdır ve baskı altında yapılmıştır. Bunu kabul etmeyiz. Çünkü mevcut devlet yasaldır ve anayasaya uymaktadır.”

Nasrullah, ABD ve müttefiklerinin desteğindeki terör örgütü IŞİD’in  bölgedeki cinayetlerine temasla, ”IŞİD’i Amerika ve Arabistan kurdu ve bazı bölge ülkeleri de destek verdi. Ama İslam dışı ve insani değerler aleyhindeki  komplolar etkisiz  hale getirilerek Irak ve Suriye’de bu terör örgütünün tamamen yok olmasına az bir yol kaldı” dedi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, sözlerinin bir bölümünde de şunları kaydetti:

”İran’ın Lübnan’da nüfuzu olduğu halde İran ülkemizin içişlerine karışmamakta. Fakat Suudi Arabistan, Lübnan’ın içişlerine karışıyor. İran’ın Lübnan’ın içişlerine karıştığını gösteren bir belge yoktur. Arabistan İran’a karşı bir şey yapamaz, Lübnan’dan intikam almak istiyor. Halbuki Suudilerin, Lübnan’daki planları da boşa çıkacaktır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.