Şili’de kaos ve gösteriler sürüyor

  • 30 Ekim 2019
  • 9.769 kez görüntülendi.
Şili’de kaos ve gösteriler sürüyor

Toplu ulaşıma yapılan zamlar dolayısıyla geçen hafta başlayan gösteriler bitmek bilmiyor.

Aralarında içişleri bakanı ve ekonomi bakanı da olmak üzere 8 bakanı görevden alan Pinera, “Şili değişti ve hükümette karşılaşılan zorluklar karşısında değişmek zorunda” dedi.

Gösterilerin devam etmesi sonrasında Şili Devlet Başkanı Pinera, aralarında içişleri bakanı ve ekonomi bakanı da dahil toplam 8 kabine üyesini görevden aldı.
Hükümetin zamdan geri adım atmasına rağmen gösteriler alevlenirken göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 19 kişi yaşamını yitirdi.

500’den fazla kişinin yaralandığı ve 3 binden fazla göstericinin de gözaltına alındığı Şili’de kritik bir gelişme yaşandı. Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera,  aldığı kararla kabinesindeki 8 bakanı görevden aldı.

Pinera’nın görevden aldığı bakanlar arasında dikkat çeken İçişleri Bakanı Andres Chadwick, Şili Devlet Başkanı’nın kuzeni… Kariyerinin başından beri Pinera’yı destekleyen Chadwick geçen hafta sokağa çıkan göstericilere “kanun kaçağı” diyerek büyük tepki çekmişti.

Pinera ekonomi bakanlığı görevinden aldığı Felipe Larrain’in yerine ise ekonomi profesörü Ignacio Briones’i atadı.

Şili’de günlerdir devam eden gösterilerin ülke ekonomisine 1.4 milyar dolarlık bir zarar verdiğini aktaran uzmanlar Pinera’ya desteğin de en düşük seviyede olduğunu aktardı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.