Sisi: Hariri Suudi Arabistan’da ev hapsine alınmış olabilir

  • 06 Kasım 2017
  • 1.167 kez görüntülendi.
Sisi: Hariri Suudi Arabistan’da ev hapsine alınmış olabilir

Suudi Arabistan’a yakın ülkelerden sayılan Mısır Cumhurbaşkanı Lübnan Meclis Başkanı ile yaptığı görüşmede; Saad Hariri’nin Lübnan Başbakanlığından istifasının ardından ev hapsine alınmış olabileceğinden endişe duyduğunu dile getirdi.

Tesnim Haber Ajansı’nın haberine göre; Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin istifasını Mısır’daki ziyareti sırasında duyan Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ziyaretini yarıda keserek, Lübnan’a dönme karar aldı.

Ancak Berri, Beyrut’a dönmeden önce Mısır Cumhurbaşkanı Abdul-Fettah Sisi ile acil bir görüşme yaptı.

Görüşmede es-Sisi; Lübnan’da iç huzur ve güvenliğin korunmasını isteyerek, Berri’den Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a Hariri’ye bahane vermekten ve Lübnan’daki Sünnileri kışkırtmaktan kaçınması mesajını iletmesini istedi.

Sisi ayrıca; Mısır İstihbaratının Hariri’ye yönelik suikast planı olduğuna dair herhangi bir delilin olmadığını gösterdiğini belirterek, bu meselenin Hariri’nin Suudi Arabistan’da kalması için bir bahane olmamasını temenni etti.

Mısır Cumhurbaşkanı ayrıca; Saad Hariri’nin ev hapsine alınmış olabileceğinden endişe duyduğunu ifade etti.

Görüşmede Berri de Sisi’den Hariri’nin istifasının doğurabileceği sonuçlara karşı koymak için yardım etmesini istedi.

Bu arada, Lübnan’ın görevinden istifa eden Başbakanı Saad Hariri; istifasının ardından yakınları ve özel korumalarının yaptığı temaslarda, Lübnan’a geri dönmesinin ülkenin güvenlik ve siyasi durumuna bağlı olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.