Siyonist Bahreyn Rejimi: İran Tehdidiyle Mücadele Filistin Davasından Daha Önemli

  • 15 Şubat 2019
  • 1.585 kez görüntülendi.
Siyonist Bahreyn Rejimi: İran Tehdidiyle Mücadele Filistin Davasından Daha Önemli

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife, “Çocukluğumuzdan beri İsrail-Filistin ihtilafının en önemli sorun olduğunu, öyle ya da böyle bunun çözülmesi gerektiğini dillendiriyoruz ancak geldiğimiz noktada çok büyük bir meydan okumayla karşı karşıya olduğumuzu gördük. O da modern tarihimizin en tehlikeli meydan okuması olan İran İslam Cumhuriyeti’dir. Dolayısıyla halihazırda İran tehdidi ile mücadele Filistin davasından daha önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Halife, ABD öncülüğünde Polonya’da düzenlenen zirvede konuştu. Halife’nin konuşması, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Youtube’daki resmi hesabından paylaşıldıktan kısa bir sonra silindi.

Al Halife’nin söz konusu konuşmasına ilişkin görüntülerin, “Orta Doğu’da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek” başlığıyla Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen konferansın oturumlarından birinde çekildiği ortaya çıktı.

Görüntülerde, Al Halife’nin konuştuğu oturumda yanında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile Suudi Arabistan’ın Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Adil El-Cubeyr yer alıyor. Ayrıca oturumun düzenlendiği salonda İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yanı sıra çok sayıda ülke temsilcisi bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.