Siyonist Bakan: Suriye Sınırlarına Yönelik Hava Saldırılarımızı Sürdüreceğiz

  • 13 Kasım 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
Siyonist Bakan: Suriye Sınırlarına Yönelik Hava Saldırılarımızı Sürdüreceğiz

Siyonist Bakan pazar günü haftalık kabine toplantısında; Hizbullah ya da İran güçlerinin Suriye-Filistin sınırlarındaki varlığı nedeniyle memnuniyetsizliğini dile getirdi.

Reuters’in haberine göre; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerika ve Rusya’nın Suriye’de ateşkesi sağlama tedbirlerine yönelik açıklama yapmaktan kaçınsa da İsrail bölgesel işbirliği bakanı Tzachi Hanegbi habercilere şu açıklamalarda bulundu: Hizbullah veya İran güçlerinin Suriye-İsrail sınırlarındaki her türlü varlığı İsrail’i rahatsız etmektedir. Bu konuda önemli bir hedefimiz bulunmaktadır; İsrail kırmızı çizgilerini belirlemiştir ve buna sadıktır.

İsrail Savaş Bakanı Avidgor Liberman da cumartesi günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: Biz, Suriye’de cephe hattında askeri bir üs kurulması yoluyla Şii eksenli bir tesis oluşturulmasına izin vermeyeceğiz.

İsrail yine cumartesi günü Golan Tepelerinde Suriye’ye ait bir İHA’yı düşürdüğünü iddia etti.

Reuters’in haberine göre; Amerikan ve Rus yetkililer cumartesi günü Suriye’de istikrarın sağlanması için Ürdün’ün güneybatısı ile işgal altındaki Filistin sınırlarında 7 Temmuz’da yapılan ateşkesin uzatılması vurgusunda bulundular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.