Siyonist Hahamın Öldürüldüğü Eyleme Filistinli Gruplardan Tam Destek

  • 10 Ocak 2018
  • 1.062 kez görüntülendi.
Siyonist Hahamın Öldürüldüğü Eyleme Filistinli Gruplardan Tam Destek

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus Kenti hizasında yer alan Siyonist yerleşkesi yakınlarında dün gerçekleştirilen eylemde bir Siyonist öldü. Filistinli gruplar yaptıkları açıklamalarda, bu eylemi “kahramanca” bir operasyon olarak niteledi.

İşgal rejiminin “kanal 12” televizyonu de, yerleşimcilerden birinin açılan ateşle boynundan yaralandığı ve durumunun ağır olduğu, tedavi için hastaneye kaldırıldığı, daha sonra da öldüğünü belirtildi.

Bu eylemin ardından HAMAS Hareketi askeri kolu İzzeddin Kassam Tugayları yaptığı açıklamada; Nablus’taki eylemin Siyonist rejimin saldırılarına karşı pratik anlamda verilmiş ilk tepki olduğunu, bu rejimin sonraki eylemleri de beklemesi gerektiğini belirtti.

HAMAS Hareketi de yaptığı açıklamada; Nablus’taki bu eylemi kahramanca olarak niteledi.

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Birimi üyesi Hüsam Bedran, Nablus kentinde gerçekleştirilen ve bir Siyonist’in ölümüyle sonuçlanan eylemin “kahramanca” ve “cesurca” gerçekleştirilmiş bir eylem olduğunu söyledi.

Bedran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; eylemin işgalcilerin Filistinlilere ve kutsal mekanlarına, Filistin’in ebedi başkenti olarak Kudüs’teki haklarına yönelik cinayetlerine verilmiş doğal bir tepki olduğunu ifade etti.

Eylemin işgal rejimine ve işbirlikçilerine atılmış bir tokat ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesine misilleme olduğunu belirten Bedran, işgalciler ne kadar zulmederlerse etsinler Filistin halkının toprağına bağlı kalacağını ifade etti.

HAMAS sözcülerinden Fevzi Burhum da Nablus eylemini tebrik ederek, eylemin işgalcilerin Filistinlilere, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine verilmiş bir cevap olduğunu ifade etti.

Filistin İslami Cihat Sözcüsü Davut Şahab da yaptığı açıklamada; bu eylemin Filistin halkının canlı olduğunu ve direnişten vazgeçmediğini gösterdiğini belirtti.

Şahab, bu eylemin Siyonist rejimin saldırıları ve yerleşimcilerin Gazze, Kudüs ve Batı Yaka’daki Filistin halkına karşı işlenen cinayete verilmiş erken bir karşılık olduğunu vurguladı.

Filistin Direniş Komiteleri de Nablus’taki eylemi kutlayarak, bu eylemin Filistin halkının Amerikan-Siyonist komplosuna karşı direniş seçeneğine bağlı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Filistin Ehrar Hareketi de; Nablus’un güneyinde gerçekleşen bu eylemin Kudüs İntifadası’nı canlandırdığını, bu eylemin Siyonist rejimin feda eylemi yapanlara idam kanunu için pratik bir tepki olduğunu kaydetti.

Bu hareket, Siyonistlere karşı kahramanca ve nitelikli eylemlerin arttırılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.