Siyonist İşgal Güçleri Kudüs, Batı Yaka ve Gazze’de 7 Kişiyi Yaraladı ​

  • 03 Şubat 2017
  • 2.327 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri Kudüs, Batı Yaka ve Gazze’de 7 Kişiyi Yaraladı ​

İşgal altındaki Kudüs şehrinde Hıtta Kapısında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmada 5 Filistinli yaralanırken, Cuma namazından sonra Batı Yaka’da yapılan gösterilerde 1 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Cuma namazını kılıp çıkan Kudüslü Er-Razim ailesine Aksa’nın Hıtta Kapısında saldırıp üzerlerine biber gazı sıktığını belirttiler.

Kaynaklar, işgal güçlerinin saldırıp tartaklamaları yüzünden Er-Razim ailesinden 5 kişinin yaralandığını belirterek, işgal güçlerinin Eski Belde’deki bazı işyerlerini de kapattıklarını söylediler.

İşgal güçleri bugün (3 Şubat) Cuma namazından sonra Batı Yaka’nın Nablus şehrinin doğusunda bulunan Beyt Furik beldesi girişinde saldırdıkları Filistinli gençlerden birini yaraladılar.

Diğer taraftan bugün Filistinli esirlere destek vermek ve işgal rejiminin Filistin toprakları üzerinde yeni konutlar inşa etme kararlarını protesto etmek için Batı Yaka’nın birçok köy ve beldesinde yabancı aktivistlerin de katılımıyla yapılan barışçıl gösterilere sert müdahale eden işgal güçleri, birçok göstericinin atılan gaz bombalarından etkilenmelerine neden oldular.

Gazze sınırında da çatışmalar yaşandığını belirten kaynaklar, Gazze’nin orta kesiminde bulunan Bureyc Mülteci kampında işgal rejiminin Filistinli esirlere yönelik baskı ve zulümlerini protesto etmek için yapılan gösteriye müdahale eden işgal güçlerinin bir kişiyi yaraladığını belirttiler.

Kaynaklar, Bureyc mülteci kampında gösteri yapan gençlerden birinin sınırda mevzilenen keskin nişancının ateşiyle karnından yaralandığını ifade ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.