Siyonist İşgal Güçleri Nablus’un Güneyine Operasyon Düzenledi

  • 23 Haziran 2016
  • 694 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri Nablus’un Güneyine Operasyon Düzenledi

İşgal güçleri dün gece Nablus’un güneyindeki Havara beldesinde birçok yolu trafiğe kapatarak beldenin içinden geçen Nablus – Kudüs yolunda devriye gezdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre işgal güçleri Havara beldesindeki bir binanın içinde gözetleme noktası oluşturdu ve Yahudi yerleşimcilerin araçlarının taşlandığını gerekçe göstererek belde sakinlerinin hareketlerini gözetledi.

Ramazan ayının başından bu yana işgal güçlerinin Havara beldesinde yoğun bir şekilde bulunduğu ve son iki hafta içinde Yahudi yerleşimcilerin belde girişlerinde birkaç kez arbede çıkardıkları belirtildi.

Öte yandan, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri dün akşam Nablus’un güneyindeki Beyta beldesi girişinde askeri kontrol noktası oluşturdu.

İşgal güçlerinin beldeye giriş çıkışa izin vermemesi nedeniyle belde sakinlerinden birçok kişinin iftarını belde dışında yapmak zorunda kaldığı bildirildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Avrata geçiş noktasını kapattığı ve işgal güçlerine ait helikopterlerin Nablus’un güney ve doğu bölgeleri üzerinde uçtuğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.