Siyonist İşgal Güçleri Selfit’in Ana Caddelerini Kapatmayı Sürdürüyor

  • 19 Mart 2016
  • 735 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri Selfit’in Ana Caddelerini Kapatmayı Sürdürüyor

Filistin halkını baskı altında tutmak, meydana gelen eylemler nedeniyle cezalandırmak için baskı ve operasyonlarını sürdüren işgal güçleri iki gün önce meydana gelen feda eyleminden sonra Selfit ve Kefer Haris beldesine uyguladığı kuşatmayı sürdürüyor.

İki gün önce Ariel yerleşkesinde meydana gelen bıçaklı eylemin ardından Selfit ve Kefer Haris beldesinin ana caddelerini trafiğe kapatan işgal güçleri, bir taraftan Filistinli vatandaşların kimliklerini kontrol ederken, özellikle Selfit’te ana caddeyi kapattıkları için sürücüler sıkıntılı anlar yaşıyorlar.

İşgal güçleri güvenlik nedeniyle tedbir aldıklarını iddia ederken, gözlemciler işgal güçlerinin temelde eylem yapan gençlerin ailelerinin yanında mensup oldukları belde, köy ve şehirleri de cezalandırmak istediğini belirtiyorlar.

Siyonist işgal güçleri eylemlerde şehit ettikleri Filistinli gençlerin evlerine baskın yapıp, aile fertlerini sorguluyor, daha sonra evlerini yıkıyor, bağlı oldukları belde ve köyleri kuşatıp halka karşı terör estiriyorlar.

Diğer taraftan işgal güçlerinin, 13 sene önce Nablus’un güneyinde işgal güçleriyle girdiği çatışmada şehit olan Kassam komutanı Nasruddini Aside’nin Tel Beldesindeki evine baskın yapıp, ailesini sorguya aldığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren görgü şahitleri, şehit komutanın evini basan işgal güçlerinin yaklaşık bir saat evde kalıp şehidin ailesini sorguladığını, dışarıda tepki veren gençlere karşı ise göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandığını ifade ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.