Siyonist İşgal Güçleri Yaraladıkları Filistinli Çocuğu Tutukladı ​

  • 21 Mayıs 2018
  • 1.873 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri Yaraladıkları Filistinli Çocuğu Tutukladı ​

Siyonist işgal güçleri Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrine bağlı Nebi Salih köyünde yaraladıkları Filistinli çocuğu tutukladılar.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin yaralanan Filistinli çocuk Muhammed Et-Temimi’nin (15) köyün girişinde işgal güçleri tarafından tutuklanıp polis merkezine götürüldüğünü belirttiler.

Temimi daha önce de tutuklanmış, 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Serbest kaldıktan sonra katıldığı protesto gösterilerinde başından aldığı kurşun darbesiyle kafatası hazar görmüş ve ardından birkaç ameliyat geçirmişti.

Nebi Salih köyü halkı, işgal rejiminin topraklarını gasp etmesini ve bu topraklar üzerinde Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesini protesto etmek için her hafta Cuma günü öğleden sonra gösteri düzenliyor.

Diğer taraftan Batı Yaka’nın Cenin şehrinde dün (20 Mayıs Pazar) gece Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Filistin tv muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, işgal güçlerinin sahur vaktinde Raid Ebu Surur adındaki Filistinli vatandaşın evine baskın yaptıklarını, baskın sırasında patlama ve silah sesleri duyulduğunu belirterek, semte giren işgal güçlerine karşı gençlerin eylem yaptıklarını, çatışmaların daha sonra şehir merkezine kaydığını, gençlerin taş ve molotof attıklarını, işgal güçlerinin de ateş açarak göz yaşartıcı bomba attıklarını, saldırı sonucu üç kişinin yaralandığını ifade ettiler.

Kaynaklar, Ebu Surur’un evine baskın yapan işgal üçlerinin ev eşyalarını dışarı attıklarını, ev halkını tehdit ettiklerini ve evde terör estirdiklerini belirterek, Ebu Surur’un uzun süredir işgal güçleri tarafından arandığını kaydettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.