Siyonist İşgal Rejimi Direnişin Tünellerine Karşı Hazırladığı Projeyi Hayata Geçiriyor

  • 08 Temmuz 2016
  • 798 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Rejimi Direnişin Tünellerine Karşı Hazırladığı Projeyi Hayata Geçiriyor

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan gazetelerin verdiği bilgiye göre, işgal ordusu Gazze’de direniş güçlerinin kazdıkları tünellere ve sınırdaki sızmalara karşı Gazze bölgesinde bir dizi projeyi hayata geçirecek.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Aharanoot gazetesi, Savunma Bakanlığı yetkilileriyle işgal ordusundaki üst rütbeli subayların bir araya gelip tüneller için bir dizi plan üzerinde çalıştıklarını ve yakında bu planların hayta geçirileceğini ifade etti.

Gazete verdiği haberde, söz konusu planın birçok parçadan oluştuğunu belirterek, tünellerin yerlerini tespit etmek için son teknolojiyle çalışan cihazların kullanılmasının, İsrail ve Mısır arasında bulunan duvar gibi Gazze sınırına da akıllı duvar inşa edilmesinin ve atılan havan toplarıyla füzelere karşı erken uyarı sistemlerinin inşa edilmesinin bu planın sadece bir kaç parçası olduğunu ifade etti.

2.2 milyar Şikel’e mal olacak proje daha önce bütçe yetersizliği nedeniyle durdurulmuş. Ancak Gazze sınırına yakın bölgelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin baskıları sonucu plan tekrar gündeme alındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.