Siyonist İsrail, El-Arakib köyünü 84. kez yıktı

  • 23 Mayıs 2015
  • 771 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail, El-Arakib köyünü 84. kez yıktı

Filistin toprakları üzerinde gayri meşru işgalini ırkçı politikalarla oturtmaya çalışan siyonist işgal yönetimi, Filistinlilerin yaşadığı köyleri güya resmen tanımamasını gerekçe göstererek yıkmaya devam ediyor. Filistin’in 1948’de işgal edilmiş Nakab bölgesinde yer alan bedevi köylerinden El-Arakib köyündeki 12 evi de yine aynı gerekçeyle 84. kez yıktı.

El-Arakib köyünün 84. kez yıkıldığı işgalcilere ait radyoda yayınlanan haberde dile getirildi. İşgalci saldırganların her yıkışlarının ardından köylüler, köylerindeki haklarına sahip çıkmak ve varlıklarını sürdürebilmek için yine etraftan topladıkları taşları kullanarak, kum ve çamurla derme çatma bir şekilde evlerini inşa ediyorlar. Ancak Filistinlilerin köyleri üzerindeki hakimiyetinin hiçbir meşru gerekçesi olmayan siyonistler yine bu köyleri güya resmen tanımamalarını gerekçe göstererek silahlı işgal güçlerinin himayesi altındaki yıkım ekiplerini gönderip evleri yeniden yıkıyorlar. İşgalcilerin bu köyleri resmen tanımama iddiası ise bu köylerin asıl sahiplerini göçe zorlayarak yerlerine dünyanın değişik ülkelerinden getirtilen ve Filistinlilerin toprakları üzerinde hiçbir yasal hakka sahip olmayan yahudi göçmenlere yer açmak ve onlar için yeni yerleşim merkezleri inşa etmek.

Siyonist işgal yönetimi yine resmen tanımama gerekçesini kullanarak şimdiye kadar Nakab bölgesinde birçok Filistin köyünü yıktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.