Siyonist İsrail Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te Altı Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 21 Ağustos 2016
  • 812 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te Altı Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (21 Ağustos Pazar) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde ve Kudüs banliyölerinde altı Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin dün gece aranan dört kişiyi gözaltına aldığını ve gözaltına alınanlardan ikisinin işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katılmakla suçlandıklarını öne sürdü.

Raporda, El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinden bir kişinin, Beytlahim vilayetindeki Ayide ve Ed-Dehişe kamplarından da iki kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Raporda ayrıca, Nablus kenti yakınlarındaki El-Faria Mülteci Kampı sakinlerinden bir Hamas üyesinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, El-Faria Mülteci Kampı’na düzenlenen baskın sırasında çıkan çatışmalarda 24 yaşındaki Mahmud Vakid’in kolundan ve göğsünden yaralandığını, tedavi için Rafidya Hastanesi’ne kaldırıldığını bildirdi.

İşgal güçlerinin Nablus kenti civarındaki Burin, Irak Burin, Tel ve Beyt Decen köylerine de baskın düzenleyerek birçok evde arama yaptığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.