Siyonist İsrail Güçleri Batı Yaka’da 10 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 11 Haziran 2015
  • 937 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Batı Yaka’da 10 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçlerinin bu sabah (11 Haziran Perşembe) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 10 Filistinliyi gözaltına aldığı, evlerinde arama yaptığı ve evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği bildirildi.

İşgal rejimi medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre, işgal ordusu, Filistinli dört kişiyi direniş faaliyetlerine katıldıkları ve İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına aldı.

Kaynaklar, gözaltına alınanlardan beşinin Kudüs kentinden, ikisinin Nablus’a bağlı Akraba beldesinden, ikisinin El-Halil’e bağlı Beyt Ummer beldesinden ve birinin de El-Halil kenti sakinlerinden olduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin El-Halil’in Ebu Kuteyle Mahallesi’nde birçok eve baskın düzenleyerek arama yaptığı ve 28 yaşındaki eski esir Mahmud Ebu Şuheydem’i gözaltına aldığı ifade edildi.

Beyt Ummer’deki Yahudi Yerleşimiyle Mücadele Komitesi sözcüsü Muhammed Avad ise işgal ordusunun iki kişiyi beldedeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını, avukat Iyad Halil’in de bu sabah Beytlahim yakınlarındaki kontrol noktasında gözaltına alındığını açıkladı.

İşgal güçleri Kudüs’te de Filistinli beş genci El-İseviyye beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.