Siyonist İsrail Güçleri Cenin ve Beytlahim’de Filistinli 5 Genci Gözaltına Aldı

  • 03 Ocak 2016
  • 747 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Cenin ve Beytlahim’de Filistinli 5 Genci Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bugün (3 Ocak Pazar) ikindi saatlerinde Filistinli iki genci Cenin kentinin güneyindeki askeri kontrol noktasından geçtikleri sırada gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, 28 yaşındaki Munis Mervan Kubha ile 26 yaşındaki Bera Abd Cad, ırkçı ayrım duvarının ardındaki Doğu Bertaa beldesinden evlerine dönerlerken işgal askerleri tarafından kontrol noktasında durduruldu.

Kaynaklar, Filistinli gençlerin kontrol noktasına girdikleri anda gözaltına alındıklarını ve bilinmeyen bir yere götürüldüklerini ifade etti.

İşgal güçleri bugün ayrıca Beytlahim vilayetinde de Filistinli üç genci gözaltına aldı ve iki genci de ifade vermeye çağırdı.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin öğle saatlerinde Hendaze bölgesine baskın düzenlediğini ve Üsame El-Mısri’nin evinde arama yaparak evin altını üstüne getirdiğini, 24 yaşındaki oğlu Hamza’yı gözaltına aldığını söyledi.

İşgal güçlerinin bölgeye düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.