Siyonist İsrail Güçleri Dün Gece Sabaha Doğru 14 Kişiyi Yaraladı ve 9 Kişiyi Tutukladı

  • 03 Ekim 2015
  • 722 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Dün Gece Sabaha Doğru 14 Kişiyi Yaraladı ve 9 Kişiyi Tutukladı

Batı Yaka’nın Nablus şehri ve çevresinde birçok noktaya baskın düzenleyen ve özellikle şehrin Rucib bölgesinde yoğunlaşan işgal güçleri 9 Filistinliyi tutuklarken, çıkan çatışmada 14 genç de yaralandı.

Bilgi veren görgü şahitleri, Siyonist işgal güçlerinin dün gece sabaha doğru Nablus şehri ve çevresinde büyük çaplı bir operasyon yaptığını, sabah namazından önce başlayan operasyona birçok askerin iştirak ettiğini, bazı askerler ana caddeleri kapatırken bazılarının evlerin çatılarına çıkıp mevzilendiklerini, ardından terör estirerek evlere baskın yapıp eşyalara zarar verdiklerini söyledi.

Görgü şahitleri ve yerel kaynaklar verdikleri bilginin devamında, işgal güçlerinin baskınlarıyla çatışmaların başladığını, işgal güçlerinin plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı bombanın yanında gerçek mermi kullandığını, Muhammed El-Kusa ve Ahmed Hezim’in gerçek mermilerle yaralandığını ifade etti.

Hastane kaynakları ise dün geçe çıkan çatışmalarda yaralanan 14 kişinin hastaneye kaldırıldığını, yaralılardan birkaçının ayaklarından, bacaklarından ve karınlarından gerçek mermilerle yaralandıklarını ve durumu ağır olanlar olduğunu bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin silahlarda susturucu kullanması sonucu gençlerin yaralandığını, işgal askerlerinin 4 kişiye de saldırarak darp ettiğini söyledi.

İşgal güçleri bölgeyi kuşatmaya devam ederken, insansız hava araçlarının da sürekli bölgenin üzerinde uçmaları dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.