Siyonist İsrail Güçleri Gazze Şeridi Sınırındaki Tarım Alanlarını Zehirli İlaçlarla Yok Ediyor

  • 23 Ocak 2017
  • 959 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Gazze Şeridi Sınırındaki Tarım Alanlarını Zehirli İlaçlarla Yok Ediyor

Gazze’deki Tarım Bakanlığı, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin doğu bölgelerindeki arazilere uçaklarla zehirli ilaçlar atmasını kınadı.

Tarımsal Felaketlere Karşı Kapsamlı Mücadele Bölümü Başkanı Mühendis Ethem El-Besyuni, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, işgal uçaklarının bu sabah Rafah ve Han Yunus vilayetlerinin sınır bölgelerini ilaçladığını söyledi.

El-Besyuni, zehirli ilaçların atıldığı bölgelerde yeşil alanların geniş çapta zarar gördüğünü ifade etti.

İşgal güçlerinin attığı zehirli ilaçların yeşil bitkileri ve tohumları yok ettiğini belirten El-Besyuni, şu ana kadar bakanlığın elinde zararın boyutu hakkında henüz tam bir bilgi bulunmadığını açıkladı.

Filistin Tarım Bakanlığı, Kızılhaç aracılığıyla işgal rejiminin ne zaman ilaçlama yapacağını sormuş ve işgal rejimi ilaçlamanın 25 Aralık – 5 Ocak arasında yapılacağını bildirmişti. İşgal güçlerinin açıklamanın aksine bu sabah (23 Ocak Pazartesi) sürpriz bir şekilde yeniden ilaçlama yaptığı bildirildi.

İşgal güçleri daha önce de Gazze Şeridi sınırında ekili alanları havadan ilaçlamış ve söz konusu arazilerin sahibi onlarca çiftçi büyük maddi kayba uğramıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.