Siyonist İsrail Güçleri Nisan Ayında Kudüs’te 114 Kişiyi Tutukladı

  • 02 Mayıs 2015
  • 815 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleri Nisan Ayında Kudüs’te 114 Kişiyi Tutukladı

İşgal altındaki Kudüs halkının Mescidi Aksa’ya sahip çıkma ve kutsallarını koruma azmini kırmak, morallerini bozmak, onları bezdirmek ve sindirmek için her yola başvuran Siyonist işgal rejimi geçen ay 40’ı çocuk ve 14’ü bayan olmak üzere 114 kişiyi tutukladı.

Kudüs’teki tutuklu Kudüslü esir ailelerinin oluşturduğu komisyon sözcüsü Emced Ebu Asab, işgal güçlerinin geçen ay Kudüs’ün hemen hemen her bölgesine baskınlar düzenleyip tutuklamalar yaptığını, tutuklamalarda özellikle Mescid-i Aksa’yı korumaya çalışan ve Siyonistlerin baskınlarına engel olmaya çalışan Kudüslülerin hedef alındığını söyledi.

Ebu Asab, bugün (02 Mayıs Cumartesi) yaptığı açıklamada şu bilgiyi verdi: “Tutuklular arasında 40 çocuk var. Bunlardan 12’si 12 yaşın altındadır. Vadi El-Cuz Mahallesi’nden olan Ahmet İhab daha 7 yaşındadır. Yine tutuklular arasında 14 Kudüslü bayan da var ve bunların 13’ü Mescidi Aksa’da bulunurken tutuklandılar.”

Ebu Asab verdiği bilginin devamında 45 kişinin yapılan baskınlar sonucu, 69 kişinin ise dışarıda tutuklandıklarını, baskınların özellikle Silvan’da ve eski mahallelerde yoğunlaştığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.