Siyonist İsrail Güçlerinin Cezaevi Baskınındaki Ağır Bilanço Üç Hafta Sonra Ortaya Çıktı

  • 11 Kasım 2016
  • 974 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçlerinin Cezaevi Baskınındaki Ağır Bilanço Üç Hafta Sonra Ortaya Çıktı

Esirlerin durumunu yakından takip eden Esir Basın Ofisi yayınladığı açıklamada, işgal güçlerinin geçen ay Filistinli esirlere yönelik yaptıkları baskında onlarca kişinin yaralandığını ve bunlar arasında durumu oldukça ağır olanların da bulunduğunu ifade etti.

İşgal güçlerinin işlediği vahşi baskınla ilgili ayrıntılı bilgi veren ofis yayınladığı açıklamada, “19 Ekim 2016 tarihinde işgal güçlerinden özel bir birlik sabah saat üç civarında Celbu zindanının 3’cü bölümünün 1-15 odalarına tatbikat amacıyla barbarca ve vahşice baskın düzenledi. İşgal güçleri esirlerin ellerini arkadan sıkıca kelepçeleyip, esirlerden Bilal Ezgir ile Mecdi Erhimi’yi elleri kelepçeli olduğu halde ranzalardan yere attı. Baskını ve yapılanları görüntüleyen işgal güçleri daha sonra esirleri başka bir ekibe teslim etti. Gelen yeni ekip odalarda arama yapıp eşyaları dağıttı” ifadelerine yer verdi.

Ofisten yapılan açıklamada ayrıca, işgal güçlerinin baskın ve arama yaptığı sırada Hamas’a bağlı Esirler Yüksek Liderliği Heyeti Başkanı esir Muhammed Arman’ın Siyonist istihbarat subayına bağırıp “bunun bedelini ödeyeceksiniz” dediği, bunun üzerine Arman’ın Siyonist istihbarat elemanını tehdit ettiği iddiasıyla diğer esirlerin arasından çıkarıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, baskın ve aramalarda esirlere ait şahsi birçok eşyaya da el konulduğuna dikkat çekildi.

İşgal güçlerinin gerçekleştirdiği bu vahşi baskının ardından 20 kadar esir açlık grevi başlattı. Cezaevinin işi ciddiye almaması üzerine 44 esir daha eyleme iştirak etti. Daha sonra 10 nolu koğuşu ateşe verdiler.

Duruma müdahale eden işgal güçleri esirlerden 6’sını bir hücreye koyup üzerlerine zehirli gaz sıktılar. Gaz nedeniyle esirlerin birkaç kaç kez bayıldıkları belirtildi.

Bilgi veren esirler, birkaç kez zehirli gaz sıktıkları için ölümü birkaç kez yaşadıklarını, elleri bağlı olduğundan yüz ve ağızlarını kapatamadıklarını, soludukları gazlar nedeniyle kustuklarını ifade ettiler.

Açıklamaya göre, gece olunca tekrar koğuş ve hücrelere saldırıp camlardan içeriye gaz sıkan işgal güçleri onlarca kişinin gazdan etkilenmesine neden oldular. Gazlarla yetinmeyen işgal güçle hücrelere dalıp birçoğuna dayak attılar. Saldırı neticesinde bazı esirler ağır yaralandı.

Esirler, cezaevini savaş alanına çeviren işgal güçlerinin saldırıları sonucu esirlerin yüzlerinde morarmalar oluştuğunu, bazılarının kafalarından kan aktığını, sırt ve ayaklarında acı hissettiklerini ifade ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.