Siyonist İsrail Güçleriyle Filistinliler Arasında Yaşanan Çatışmada 3 Genç Yaralandı

  • 22 Eylül 2015
  • 777 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Güçleriyle Filistinliler Arasında Yaşanan Çatışmada 3 Genç Yaralandı

Ä°ÅŸgal güçlerinin dün (21 Eylül Pazartesi) öğle saatlerinde Nablus ve El-Halil’de gerçekleÅŸtirdiÄŸi baskınlar sırasında Filistinli üç genç yaralandı ve iki genç de gözaltına alındı.

Yerel kaynakların verdiÄŸi bilgiye göre, iÅŸgal güçleri Nablus’un güneyindeki Madma beldesine baskın düzenleyerek, beldenin kuzeyindeki çevre yolunda Yahudi yerleÅŸimcilerin araçlarına taÅŸ attıkları iddiasıyla Kerem Nassar ve Hatib Ziyade isimli gençleri gözaltına aldı.

Kaynaklar, işgal güçlerinin gözaltına alınan gençlerden birini kurtarmak isteyen bir kadını da darp ettiğini, kuzey ve güney köprülerini kapatarak trafiği aksattığını bildirdi.

Öte yandan, dün öğle saatlerinde El-Halil’de öğrencilerin Mescid-i Aksa’ya destek gösterileri düzenlemesi nedeniyle birçok noktada iÅŸgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaÅŸandığı ifade edildi.

Çatışmaların en şiddetlisinin Beyt Ummer beldesinde yaşandığı ve biri gerçek mermiyle olmak üzere Filistinli üç gencin yaralandığı bildirildi.

Yahudi YerleÅŸimiyle Mücadele Halk Komitesi sözcüsü Muhammed Avad, Quds Press Haber Ajansı’na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 17 yaşındaki Hamza Ebu AyyaÅŸ’ın susturucu takılmış silahla sol ayağından yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını, iki gencin de iÅŸgal güçlerinin attığı plastik mermilerle yaralandıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.