Siyonist İsrail Rejiminden El-Halil’in 17 Şehidini Teslim Etme Kararı

  • 01 Ocak 2016
  • 854 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Rejiminden El-Halil’in 17 Şehidini Teslim Etme Kararı

Üç ay önce patlak veren Kudüs İntifadası sürecinde infaz ettiği şehitlerin cesetlerini elinde tutan işgal rejimi, tamamı El-Halil’den 17 şehidin cesedini teslim edeceğini duyurdu.

Duyuruyu doğrulayan Filistinli kaynaklar, işgal rejiminin elinde bulundurduğu şehit cesetlerinden tamamı El-Halil’den olan 17 şehidin cesedini bugün (1 Ocak Cuma) öğleden sonra saat 14.30’da teslim edeceğini teyit ettiler.

Kaynaklar, işgal rejiminin daha önce teslim ettiği şehit cesetleri için dayattığı şehitlerin teslim edildikleri günün gecesinde gömülmesi şartından vazgeçtiğini ifade ettiler.

İşgal rejiminin daha önce teslim ettiği şehit cesetlerinin aynı günün gecesinde defnedilmesi şartı büyük tepkilere neden olmuş, bu şart birçok ailenin işgalcinin şehitlerin organlarını çaldığı yönündeki şüphelerini artırmıştı. Bunu dile getiren bazı aileler şehitleri teslim almayı kabul etmemişlerdi.

Şehit ailelerinin tepkisi, hukuk çevrelerinin itirazı ve konuyu gündeme taşımalarının işgalcinin bu şarttan vazgeçmesine neden olduğu düşünülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.