Siyonist İsrail’den Kudüs çevresine 30 bin konut projesi

  • 20 Kasım 2016
  • 842 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’den Kudüs çevresine 30 bin konut projesi

Siyonist işgal rejimindeki kaynaklar, işgalci İsrail hükümetinin Kudüs’te 30 bin konutluk yeni projeyi hayata geçirmek için Amerika’nın yeni başkanı Trump’un başkanlık koltuğuna oturmasını beklediğini belirtti.

Basında yer alan projeye göre Kudüs’ün Kalendiya Havaalanı bölgesinde yer alan sanayi alanında 15 bin konut, Ramot ve Gilo adlı yerleşkelerde de binlerce konut inşa edilecek.

Kol Ha’ir gazetesine konuşan Kudüs işgal belediyesi başkan yardımcısı Meir Turgeman, şu anki Amerikan idaresinin öfkesi nedeniyle İsrail hükümetinin ciddi baskılar gördüğünü ancak şu anda ilgili projeyi hayata geçirmek için harekete geçtiğini söyledi.
Turgeman’a göre, plan Yeşil Hat bölgesinin arkasına düştüğü için uluslararası baskılar nedeniyle iki yıl önce rafa kaldırılmıştı.
Önümüzdeki Çarşamba günü gündeme getirilmesi beklenilen proje, son yıllarda dondurulan onlarca projeden sadece biri.

(Bu arada Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Husam Bedran, işgal güçlerinin Kudüs Üniversitesi kampüsüne girip fuar stantlarını dağıtmasını ve İslamî Kitle öğrenci grubu liderlerinden ikisini tutuklamasını kınadı. Hamas sözcüsü dünkü baskınlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada Bedran, “Bu baskın ve tutuklamalar işgalciyle onun yanında yer alanların, İslamî Kitle öğrenci grubunun üniversite öğrencileri arasında yaydıkları direniş kültüründen ne kadar korktuklarını gösteriyor” dedi.Bedran, dünkü baskın ve tutuklamaların Filistin güçleriyle işgal güçlerinin sürdürdüğü koordinasyonun çirkef yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirterek, iki tarafın direniş projesine karşı olma hususunda buluştuklarını söyledi. İslamî Kitle öğrenci grubu her yıl yaptığı gibi bu yıl da Kudüs Üniversitesi’nde kitap fuarı açmak için hazırlık yaparken, işgal güçleri bugün sabah erken saatlerde kampüse girip fuara baskın yaptı. Stantları dağıtan işgal güçleri öğrenci liderlerinden ikisini de tutukladı.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.