Siyonist İsrail’in Golan Tepelerine Çıkarma Yapmasına Hizbullah’tan Ağır Tehdit

  • 19 Nisan 2016
  • 929 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’in Golan Tepelerine Çıkarma Yapmasına Hizbullah’tan Ağır Tehdit

Hizbullah’ın, İsrail hükümetinin dün tarihinde ilk defa haftalık kabine toplantısını Golan Tepeleri’nde gerçekleştirmesini kınadığı bildirildi.

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail hükümetinin attığı bu adım “terbiyesizlik” olarak tanımlanırken, Arap Birliği’nin de bir Arap ülkesinin egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik yapılan bu saldırıya karşı tavrı sorgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İsrail yönetiminin dün Golan Tepeleri’nde kabine toplantısı düzenlemesini ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun yaptığı açıklamaları kınıyoruz. Bu, İslam ümmetinin hakkına yapılmış bir saldırıdır ve İsrail’in genişlemeci yapısının delilidir. Buna karşı ancak direnişle cevap verilebilir.”

Hizbullah, İsrail’in attığı bu adımın, Siyonist hareketin Suriye’nin içişlerine müdahale etme ve ülkeyi bölme çalışmasının göstergesi olduğunu kaydetti.

Açıklamada, bazı Arap ülkelerinin fitne tohumları ekerek ve teröre maddi ve askeri destekte bulunarak İsrail’in çıkarlarına hizmet ettiği bir dönemde Arap Birliği’nin ve Arap ülkelerinin İsrail’in bu hareketine yönelik tavrının ne olduğu sorgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.