Siyonist İsrail’le Normalleşmeyi Eleştiren Suudlu Kadın Aktivist 35 Gündür Gözaltında Tutuluyor

  • 08 Şubat 2018
  • 858 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’le Normalleşmeyi Eleştiren Suudlu Kadın Aktivist 35 Gündür Gözaltında Tutuluyor

Suudi Arabistan’ın İsrail’le ilişkilerinin normalleşmesini tenkit eden bir video yayınlayan Suudi Arabistan vatandaşı bir kadın aktivistin 35 gündür gözaltında tutulduğu bildirildi.

Normalleşmeyi tenkit eden videonun Twitter hesabından yayınlanması üzerine soruşturma için 23 Ocak’ta bir güvenlik merkezine davet edilen aktivist Noha el-Belevi, o günden beri gözaltında bulunuyor.

El-Belevi, Twitter hesabında yayınlanan peçe giyerek yaptığı konuşmada, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinin yalnızca İsrail’e hizmet edeceğini, Arap ülkelerinin menfaatlerine zarar vereceğini söyledi.

El Belevi özetle konuşmasında şunları söyledi: “İsrail ile normalleşme arenasında neler olduğuna dair bazı yorumlarım var. İsrail Filistin topraklarını işgal eden işgalcidir. Normalleşme İsrail’in işgalci olmasını değiştirmez. İsrail sadece bir devlet değil işgalci ve saldırgan bir devlettir. İsrail düşmandır ve öyle de kalacaktır.”

El Belevi, normalleşme diye bir şeyin olamayacağını, normalleşmenin İsrail’i tanımak anlamına geleceğini, bunun da Arap halkı tarafından kabul edilemeyeceğini belirtti. El Belevi, İsrail’in Arapların arasında yeri olamayacağını vurguladı.

El Belevi, İsrail’in istediği her zaman Arapları yenebileceğini ancak bunun onlara bir faydasının olmayacağını, aksine Arap halkının kalbinde onlara karşı kinin artmasına yol açacağını, İsrail’e yalnızca normalleşmenin faydası olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.