Siyonist İsrailli komutan’dan HAMAS itirafı

  • 16 Aralık 2018
  • 1.604 kez görüntülendi.
Siyonist İsrailli komutan’dan HAMAS itirafı

Dün Batı Yaka’da terör rejimi İsrail ordusundan 3 siyonist askerin direniş güçlerince öldürülmesinin ardından İsrail ordusu komutanı Nedaf Fidan, ‘HAMAS, İsrail’e ağır darbe indirmiştir’ dedi.

İsrail ordusunun Batı Yaka’daki komutanı Nedaf Fidan, HAMAS’ın gerçekleştirdiği bu eylemin Telaviv’e bedelinin ağır olduğunu itiraf etti.

Siyonist komutan, eylem sırasında İsrail askerlerinden birinin silahının da Filistinlilerce ganimet alındığını söyledi.

Hamas hareketine karşı Gazze’de olduğu gibi Batı Yaka’da da baskılarını arttıran işgal güçleri, dün gece ve bu sabah birçok noktaya düzenlediği baskınlarda aralarında iki milletvekili ile bir üniversite hocası ve bir gazetecinin de olduğu onlarca kişiyi gözaltına aldı.

Ayide Mülteci Kampı ile Beytlahim’in doğusunda yer alan köylere baskın düzenleyen işgal güçleri Hamas liderleriyle mensuplarından bazılarını gözaltına aldı.

Bu arada İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin halkının kahraman şehitlerinin kanlarını karşılıksız bırakmayacağını belirterek, işgalciye karşı ateş, kan ve barutla yeni bir sayfanın açıldığını söyledi.

Batı Yaka’da işgal güçlerinin saldırıları sonucu dün şehit olan Eşref Nealive ve Salih El-Bergusi için Gazze’de kurulan taziye çadırlarını ziyaret eden Heniyye, “Halkımız şehitlerine vefalıdır. Bugün akan kanlar işgalciyi Filistin’den kovma ısrarımızı sadece artıracaktır. Filistin halkının işgale karşı koyma gücü vardır ve asla işgalcinin cinayetlerine teslim olmayacaktır” dedi.

Kahraman şehit kanlarının işgalciyi kovalamaya, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı aydınlatacak bir ışık olmaya devam edeceğini belirten Heniyye, Batı Yaka ile Gazze’nin kucaklaştığını, kanın ve yürüyüşün bir olduğunu ortaya koyduğunu, halkın ise özgürlüğe kavuşma ve işgalciyi topraklarından kovma amacını gerçekleştireceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.