Siyonist Netanyahu, Şimdi Trump’ın Batı Yaka Üzerinde İsrail Hakimiyetini Tanımasını Bekliyor

  • 06 Nisan 2019
  • 1.323 kez görüntülendi.
Siyonist Netanyahu, Şimdi Trump’ın Batı Yaka Üzerinde İsrail Hakimiyetini Tanımasını Bekliyor

Siyonist İsrail hükümeti başbakanı Benyamin Netanyahu dün akşam (5 Nisan Cuma) İsrail’in 13. Kanal adlı televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajında, şimdi de ABD’nin İsrail’in işgal altındaki Batı Yaka bölgesi üzerindeki hakimiyetini resmen tanıması beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Netanyahu röportajında kendisinin Donald Trump’a, işgal altındaki Batı Yaka bölgesine kurulmuş yahudi yerleşim merkezlerinden herhangi birini kaldırma niyetinde olmadığını bildirdiğini ifade etti.

Netanyahu bu iddiasına dayalı olarak, yahudi yerleşimi planları içinde ve dışında kurulmuş olan bütün yerleşim merkezlerinin İsrail hakimiyeti altında olması gerektiğini ileri sürdü. Röportajı sürdüren programcının “Bu durumda Suriye’den işgal edilen Golan Tepeleri hakkında aldığı gibi Trump’ın Batı Yaka bölgesi üzerindeki İsrail hakimiyetini resmen tanıması söz konusu mudur?” diye soru sorunca da “Gelecek yönetim dönemine kadar bekleyin” cevabı verdi.

Netanyahu daha önce Yisrail Hayom gazetesine verdiği röportajda da ABD’nin Yüzyılın Anlaşması olarak nitelendirilen ve gerçekte Filistin davasını tamamen silip atmayı amaçlayan Amerikan barış planı ile ilgili ifadesinde şuna dikkat çekmişti: “Burada şu üç şart var: Hiçbir yerleşim merkezinin sökülmemesi, Ürdün Irmağı’nın batısı üzerinde hakimiyet ve Kudüs’ün bölünmemesi.”

Netanyahu kendisinin Trump’a, damadı Kushner’e ve Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt’a bu şartlardan vazgeçmeyeceğini ilettiğini söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.