Siyonist Netanyahu: Trump Nükleer Anlaşmadan ayrılmak üzere

  • 16 Mart 2018
  • 947 kez görüntülendi.
Siyonist Netanyahu: Trump Nükleer Anlaşmadan ayrılmak üzere

Siyonist rejim başbakanı Amerika başkanının İran ve 5+1 arasında sağlanan Bercam anlaşmasından ayrılmak üzere olduğunu söyledi.

Binyamin Netanyahu siyonist rejim kabine toplantısında Bercam’da önemli bir değişiklik yapılmazsa Trump’ın gelecek Mayıs ayında bu uluslararası anlaşmadan çıkacağını söyledi.

Siyonist rejim başbakanı 6 mart tarihinde Amerika başkanı ile ortak görüşte olan kongre liderleri ile yaptığı görüşmede, kapsamlı ortak eylem planı Bercam nükleer anlaşmasının feshedilmesini isterken, anlaşmanın ıslah edilmesi veya feshedilmesi gerektiğini vurguladı.

Siyonist rejim başbakanı bundan önce de defalarca aynı talepte bulunmuştu.

Amerika başkanı nükleer anlaşmanın sadece İran İslam Cumhuriyetinin çıkarlarını sağladığı iddiası ile Bercam uluslararası anlaşma maddelerinin Washington çıkarları doğrultusunda değişmesini istemişti.

Bu arada AB dış siyaset sorumlusu Federica Mogherini ve nükleer anlaşmanın diğer tarafları Bercam’ın uluslararası topluma ait olduğunu defalarca vurgulayarak, bunun ikili bir anlaşma olmadığını bu yüzden içeriğinin değişemeyeceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.