Siyonist Netenyahu: İsrail Batı Yaka toprakları üzerindeki tasarrufunu sürdürecek

  • 06 Haziran 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
Siyonist Netenyahu: İsrail Batı Yaka toprakları üzerindeki tasarrufunu sürdürecek

Siyonist İsrail başbakanı Netanyahu, güvenlik siyasetlerinin devamı çerçevesinde İsrail’in Ürdün Nehrinin Batı Yakası topraklarındaki yayılmacı siyasetlerini sürdüreceğini bildirdi.

AP’nin verdiği habere göre, Netenyanu, dün yaptığı açıklamada, ”İsrail’in Filistinlilerle uzlaşma sağlanması veya sağlanmaması durumunda, Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nda güvenliğin kontrolüyle ilgili yayılmacı siyasetlerini sürdüreceğini söyledi.

1967 Arap-İsrail savaşının yıldönümü münasebetiyle düzenlenen merasimde konuşan Netenyahu, ‘İsrail’in komşularıyla gerçek barışı takip ettiğini’ söyledi.

İşgal altındaki Filistin topraklarında siyonist site projelerine de temas eden Netenyahu, bu sitelerin yayılmasıyla ilgili siyasetlerinin Filistinlilerin ve dünya toplumunun itirazlarına rağmen devam ettirmede kararlı olduklarını söyledi.

Bilindiği gibi 1967’de Arap-İsrail savaşı olarak bilinen 6 günlük savaşta, Mısır, Suriye ve Ürdün’ün yenilmelerinin ardından, Batı Yaka, Kudüs’ün doğusu, Gazze, Suriye’nin Golan Tepeleri ve Mısır’ın Sina Çölü bölgeleri terör rejimi İsrail’in işgaline geçmişti.

Siyonist kaynakların verdiği  haberlere göre, bu rejim 1967’den bu yana Batı Yaka ile işgal altındaki Kudüs’de siyonist site projeleri için 20 milyar dolardan fazla para harcadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.