Siyonist rejim başbakanı Netanyahu’dan yalana devam

  • 16 Nisan 2016
  • 765 kez görüntülendi.
Siyonist rejim başbakanı Netanyahu’dan yalana devam

Terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu’nun siyonist sitelerin yapımının durdurulacağına dair açıklamaların yalan olduğu ifşa oldu.

Kudüsnet ajansına göre, siyonist basına dayanarak verdiği haberde, Netahyahu’nun sitelerin yapımının durdurulmasına dair açıklamasından ziyade sitelerin daha da gelişmesi emrini verdiği kaydedildi.

Bu arada işgal yönetimi, Selfit’in batısındaki Ez-Zaviye beldesi arazilerinden ve Kalkiliya’nın doğusundaki Senniriya beldesi arazilerinden 2800 dönüm araziye el konulması kararı aldı.

Ez-Zaviye Belediye Başkanı Naim Şukeyr, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin irtibat görevlisi aracılığıyla iletilen kararda beldenin batı yönündeki arazilerden 2400 dönüme el konulacağının bildirildiğini söyledi.

El konulacak arazilerin koordinatlarıyla ilgili haritanın henüz kendilerine ulaşmadığını belirten Şukeyr, karara karşı koymak için sivil irtibatla, valiyle, güvenlik birimleriyle, Duvar ve Yerleşkeler Heyeti’yle iletişime geçtiklerini bildirdi.

Ez-Zaviye beldesinin topraklarının 20 bin dönüm olduğunu ifade eden Şukeyr, bunun 8 bin dönümünün ırkçı ayrım duvarı arkasında kaldığını ve sahiplerinin o arazilere ulaşamadıklarını söyledi.

Diğer yandan Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekân olarak ikiye bölme çabalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Şeyh İkrime Sabri, gözaltıların ve Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma kararlarının yoğunlaşmasının Mescid-i Aksa’nın bölünmesine zemin hazırlamayı amaçladığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.