Siyonist Rejim Batı Yaka ve Kudüs’te 421 Yeni Konut İnşasına Onay Verdi

  • 14 Nisan 2016
  • 762 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim Batı Yaka ve Kudüs’te 421 Yeni Konut İnşasına Onay Verdi

İşgal rejimi medya kaynakları, işgal hükümeti başkanı Benyamin Netanyahu’nun ve savunma bakanı Moşe Yaalon’un Batı Yaka ve Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 421 yeni konut inşasına onay verdiklerini bildirdi.

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz’in internet sitesinde dün akşam (13 Nisan Çarşamba) yayınlanan konuyla ilgili haberde, yeni konutlardan bir bölümünün büyük yerleşkelerin dışındaki Yahudi yerleşim bölgelerinde inşa edileceği ve yeni konut inşasına onayın bir yıldır sessiz bir şekilde uygulanan yerleşim birimi inşasını dondurma kararının ardından geldiğine işaret edildi.

Haberde, işgal hükümetinin Yahudi yerleşim birimi inşası projesini onaylayarak Sivil İdare Yüksek Planlama Konseyi’ne yeni Yahudi yerleşim birimleri inşası projeleri hazırlaması için yeşil ışık yaktığı belirtildi.

Yüksek Planlama Konseyi, geçtiğimiz Ocak ayında Batı Yaka’da 153 yeni konut inşasını onayladı. İşgal hükümeti başkanı Netanyahu’nun uluslararası baskılar nedeniyle yerleşim birimi inşasını durdurduklarını iddia etmesine rağmen büyük yerleşkelerde inşaat faaliyetlerinin hiç durmadığı bildirildi.

İşgal yönetimi Batı Yaka ve Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa ederken Filistinlilere ise inşaat izni vermiyor ve evlerini ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıkıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.