Siyonist Rejim Güçleri Silvan’da Ä°ki ÇocuÄŸu Gözaltına Aldı

  • 03 Kasım 2015
  • 829 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim Güçleri Silvan’da Ä°ki ÇocuÄŸu Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bugün (3 Kasım Salı) Mescid-i Aksa yakınlarındaki Silvan köyünde evlerinin önünde duran iki çocuğu gözaltına aldı.

Kudüslü Esir ve Tutuklu Aileleri Komitesi BaÅŸkanı Emced Ebu Asab, iÅŸgal güçlerinin 7 yaşındaki Muhammed Abdullah Yakub Åžuveyki ile 8 yaşındaki Emir Muhammed Abbasi’yi evlerinin önünde bulundukları sırada gözaltına aldığını söyledi.

Ä°ÅŸgal güçlerinin her iki çocuÄŸu da sorguya çekmek üzere Cebel El-Mukebber’deki Uz Polis Merkezi’ne götürdüğü ifade edildi.

Öte yandan, iÅŸgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli çocuk esir sayısının 2010 yılından bu yana ilk kez 340’a ulaÅŸtığı bildirildi.

Filistin Esirleri AraÅŸtırma Merkezi sözcüsü Riyad El-EÅŸkar, bugün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. El-EÅŸkar, bildiride, iÅŸgal güçlerinin Filistinli çocukları 1 Ekim’de baÅŸlayan Kudüs Ä°ntifadası’nın yakıtı olarak gördüğünü ve bu nedenle çocukları gözaltına alarak ve iÅŸkence ederek korkutmaya çalıştığını söyledi.

El-Eşkar, işgal güçlerinin intifadanın başından bu yana Filistinli 750 çocuğu gözaltına aldığını ve gözaltına alınan çocuklardan bazılarının henüz 10 yaşını geçmediğini, işgal güçlerinin son günlerdeki gözaltılarının çocuk esir sayısını yüzde 65 artırdığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.