Siyonist Rejim İsrail’in İlham Aliyev Hükümeti ile İşbirliği

  • 29 Nisan 2021
  • 3.521 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim İsrail’in İlham Aliyev Hükümeti ile İşbirliği

Irkçı rejim İsrail, İlham Aliyev hükümeti ile işbirliklerini devam ettirirken bu kez de Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarının yeniden yapılanmasında rol almak istiyor.

Bu hususta Siyonist Rejim İsrail’in Azerbaycan Cumhuriyetindeki büyükelçisi George Dick bu rejimin Dağlık Karabağ bölgesinde yeniden yapılanma sürecine katılacağını ve varlık göstereceğini belirtti.

Siyonist Rejim İsrail’in Bakü’deki üst düzey diplomatı Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ARB 24 kanalına verdiği demeçte şöyle bir açıklamada bulundu: ” Mevcut dönem, işgal altındaki topraklarda mega projelerin Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından açıklanması dönemidir. İsrail, sabırsızca bu Güney Kafkasya ülkesinin yeniden yapılanma sürecini beklemektedir. ”

Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan arasında Rus arabuluculuğu ile imzalanan Karabağ barış anlaşmasının imzalanmasından bu yana Azerbaycan Cumhuriyeti makamları hangi ülkelerin kurtarılmış Dağlık Karabağ bölgesinde yeniden yapılanma çalışmalarına katılacağını belirtmektedir. Örneğin, Bakü makamları özellikle de İlham Aliyev şahsı, son iki ayda defalarca Tahran’ın Karabağ’daki kurtarılan bölgelerde ve etraf şehirlerinde yeniden yapılanma çalışmalarına dahil edileceğini vurgulamıştır. Bakü makamları ayrıca Türkiyeli şirketlerin de Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarının yeniden restorasyonu ve yapılanmasında rolü olacağını da açıklamıştır.

Aslında ilk kez, Siyonist Rejim İsrailli bir makam, Azerbaycan Cumhuriyeti makamlarının görüşlerine değinmeden işgalden kurtarılmış toprakların yeniden yapılanmasında katılımdan söz ediyor.

Bu açıklamalar, İsrailli diplomatların Azerbaycan Cumhuriyetinde büyük bir nüfuza sahip olduklarını ve açıklamaları hususunda hiçbir şeye aldırış etmediklerini gösteriyor.

İlham Aliyev hükümetinin ırkçı Siyonist Rejim İsrail ile ilişkileri öyle bir ortamda gelişmektedir ki Müslüman Azerbaycan halkı her daim bu tür ilişkilere karşı olduklarını belirtmişlerdir. Özellikle de Siyonist Rejim İsrail çocukları ve genel olarak sivil insanları acımasızca katliam etmesinden dolayı birçok Müslüman millet özellikle de Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Müslüman halkı tarafından kınanmıştır.

Aslında Güney Kafkasya’daki iki komşu ülke sayılan Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan arasındaki temel sorun iki millet ve iki devletin bir birine güvenmemesidir. Bu hususta kimi düşmanların Güney Kafkasya’daki ihtilafların sürdürülmesi ve barışın sağlanmasının engellenmesi için gece gündüz çalışmaları dikkat çekmektedir. Siyonist Rejim İsrail’in bu yöndeki çalışmaları belirgin hale gelmiştir. Öyle ki iki komşu ülkenin arasındaki her türlü güveni bile hedef almıştır. Örneğin Siyonist Rejim İsrail medya organlarından İsrail Hayom’un kışkırtıcı makalesine değinmek mümkün. Bu gazete geçen sene şöyle bir yazı paylaşmıştı: ” Ermeniler 1993 yılında Leletepe’yi ele geçirmiş ve orada ele geçirilmeyecek istihkamat yaptılar. Ancak Azeri askerler ve subaylar yalnızca 20 dakika içerisinde bu bölgeyi kurtardılar. ”

Gerçekte, Siyonist Rejim İsrail’in bu kışkırtıcı ve provokatif köşe yazısını ve benzeri makaleleri yayınlamaktan amacı, Güney Kafkasya milletleri ve devletleri arasındaki husumetleri, düşmanlıkları ve kincilikleri şiddetlendirmektir. Gerçekte korsan İsrail Rejimi Azerbaycan Cumhuriyeti ile işbirliğini Ermenistan ile husumet yapmaya bağlı olarak görmektedir.

Aslında Siyonist Rejim İsrail, ırkçı ve korsan bir rejim olarak, Güney Kafkasya ülkeleri olan Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistanla aynı zamanda yapıcı ilişkiler kurmak istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.