Siyonist Rejim, Tel Aviv Eylemcilerinin Evlerinin Yıkılacağını Bildirdi

  • 12 Haziran 2016
  • 783 kez görüntülendi.
Siyonist Rejim, Tel Aviv Eylemcilerinin Evlerinin Yıkılacağını Bildirdi

İşgal güçleri, Tel Aviv eylemini gerçekleştiren gençlerin El-Halil’e bağlı Yatta beldesindeki evlerinin yıkılacağını bildirdi.

El-Halil’in güneyindeki Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Direniş Komitesi Koordinatörü Ratib El-Cubur, işgal güçlerinin dün gece Yatta beldesi etrafındaki kuşatmayı ağırlaştırdığını, beldenin tüm girişlerini kapattığını ve daha sonra baskınlar düzenlediğini söyledi.

El-Cubur, konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, işgal güçlerinin eylemci gençler Muhammed Ahmed Musa Mehamira ve Halid Muhammed Musa Mehamira’ya sözlü olarak evlerinin yıkılacağını bildirdiğini ve evlerin boşaltılmasını istediğini belirtti.

Tel Aviv eylemi ardından işgal güçlerinin Yatta beldesine uyguladığı kuşatmanın beşinci gününe girdiği ve beldeye kimsenin girip çıkmasına izin vermeyen işgal güçlerinin beldede baskınlar düzenlediği kaydedildi.

Baskınların Ruk’a, El-Hıyle, Hılletu’l-Adra bölgelerinde ve belde merkezinde yoğunlaştığı, işgal güçlerinin baskınlar sırasında evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği bildirildi.

Yatta beldesinden iki gencin geçtiğimiz günlerde Tel Aviv kentinde gerçekleştirdikleri ateş açma eyleminde dört Siyonist ölmüş ve altı Siyonist de yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.