Siyonist rejimin Filistinlileri Kudüs’ten tamamen ihraç etme hazırlıkları

  • 27 Aralık 2017
  • 934 kez görüntülendi.
Siyonist rejimin Filistinlileri Kudüs’ten tamamen ihraç etme hazırlıkları

Amerika başkanı Donald Trump’ın, Kudüs ile ilgili siyonist rejime yeşil ışıkları ile işgalci rejimin parlamentosu Filistinlileri ihraç etme yasa taslağını gündemine aldı.

Söz konusu yasa taslağında “İsrail’e sadakat ihlalinin” ispatlanması durumunda bu rejim Kudüs’teki Filistinli vatandaşlarını, kendi topraklarından ihraç edebilir. Siyonist rejimin Kudüs’teki Filistinlilerin daimi oturma izinlerini feshetmeye yönelik çalışmaları, uluslararası anlaşmalar ve yasalar, özellikle Lahey konvansiyonu 43. Maddesi ve 4. Cenevre konvansiyonun açıkça ihlalidir. İşgalci İsrail rejimi bu şekilde Kudüs’ü kendi yerli halkından yani Filistinlilerden boşaltmak hedefindedir.
Medya aktivitelerinden Ahmet Atvan bundan bir süre önce yaptığı açıklamada siyonist rejimin 2020 yıla kadar Kudüs’te yaşayan tüm Filistinlileri ihraç etmeye hazırlanmaya çalıştığını ifşa etti. Atvan işgalci rejimin kendi zalimane girişimleri ve hedeflerini, Kudüs’te yaşayan Filistinli vatandaşlarının giriş çıkışlarını yasaklama ve kimlik kartlarını iptal etmek gibi girişimlerle gerçekleştirmeye çalıştığını, böylece tüm Filistinlileri Kudüs’ten ihraç etme ortamını oluşturmaya ve tüm bunları 2020 yılına kadar gerçekleştirmeye çalıştığını belirtti.
Beyt-ül Mukaddes her zaman siyonist rejimin yayılmacı siyasetinin hedefi olmuştur. Buna göre ırkçı rejim 1948 yılında Beyt-ül Mukaddes’in batısını ve 1967 yılında da kentin Doğu kısmını işgal etti. Siyonist rejim ayrıca site inşaat çalışmaları ve Filistinlilerin evlerini tahrip etme siyasetlerini özellikle Beyt-ül Mukaddes’te gerçekleştirmekle kendi konumunu güçlendirmeye çalışıyor. Bu yüzden sahte rejim Filistinlilerin her türlü inşaat iznini iptal ekmek, ağır vergiler dayatmak, girişi çıkışları yasaklamak ve başta eğitim olmak üzere birçok alanda kısıtlamalar getirerek Filistinlilere baskı uygulamaya çalışıyor.
Siyonist İsrail rejimi bu insanlık dışı girişimlerle yetinmeyerek kendi sultacı politikaları doğrultusunda Filistinlilerin oturma iznini iptal edip çeşitli bahanelerle onları kendi evlerinden ihraç etmeye çalışıyor. Bölgenin mevcut durumunu suiistimal eden İsrail, programlı ve aleni bir şekilde Kudüs kentini Yahudileştirmeye çalışıyor. Netanyahu’nun Radikal kabinesinin 15 milyar dolardan fazla bir bütçeyi 2020 yılına kadar Kudüs Kentini tamamen Yahudileştirmeye ayırması işte bu sultacı siyasetlerin sadece bir örneğidir. Siyonist rejim kabinesinin kararlarına göre Doğu Beyt-ül Mukaddes’in dokusunu değiştirmek ve işgal edilen Filistin’in diğer topraklarına yavaş yavaş ilhak etmek ayrıca siyonist rejimin Doğu Beyt-ül Mukaddes’teki askeri ve güvenlik varlığı ve denetiminin artması dikkate alınmıştır.
İsrail rejiminin Kudüs ile ilgili son yıllardaki kararları ve girişimleri eskiye nazaran daha bir sultacı hal almıştır. Siyonist rejim yetkililerinin Beyt-ül Mukaddes’in bu rejimin işgali altındaki toprakların ayrılmaz parçası olduğuna dair iddiaları, bu rejimin Kudüs ile ilgili komplocu siyasetlerinin bir başlangıcı sayılıyor. Tabii bu arada Amerika’nın siyonist rejimin Kudüs’teki yayılmacı politikalarına yeşil ışık yakması, özellikle Trump’ın Amerika elçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı ve bu kenti siyonist rejimin başkenti olarak resmiyete tanıması, siyonist rejim yetkililerini yayılmacı siyasetlerinde daha da küstahlaştırmıştır.
Dikkat edilmesi gereken konu, yayılmacılığın, Kudüs işgalcisi rejimin temellerinden biri olmasıdır, üstelik siyonist rejimdeki tüm Parti ve grupların faaliyet ekseni de bu yöndedir. Siyonist rejimin çeşitli gruplar ve partileri arasında birtakım ihtilaflar veya rekabetlere rağmen, söz konusu grupların ırkçı siyasetin ilerletilmesi için yapılan tüm hazırlıklar ve koordinasyonlar, bu gerçeği kanıtlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.