Siyonist Soros Sermayeli Üniversite İçin Macaristan’da Protesto

  • 11 Nisan 2017
  • 865 kez görüntülendi.
Siyonist Soros Sermayeli Üniversite İçin Macaristan’da Protesto

Macaristan Hükümeti; yabancı ülke diploması veren yüksek öğretim kurumlarının faaliyetinin zorlaştırılması yönündeki yasayı Ulusal Mecliste 4 Nisan tarihinde onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Ulusal Mecliste 4 Nisan’da kabul edilen kanunun, Cumhurbaşkanı Ader tarafından imzalandığı belirtilerek, Ader’in “Bana tanınan süre içinde kanunun uluslararası anlaşmalar ve Anayasa’ya uyumunu inceledim. Kanun değişikliğinin Anayasa’nın 10. maddesindeki eğitim ve öğretim özgürlüğüne aykırı olmadığı kanaatine vardım.” ifadesine yer verildi.

Macaristan’da kabul edilen bu yasanın asıl hedefinde milyarder işadamı George Soros’un olduğu belirtiliyor. Macaristan Hükümeti ile arasında sorunlar olan Soros’un bir dönem Macaristan Hükümeti’ni devirmeyi planladığı belirtiliyordu.

Hükümetin yasal düzenlemeyle Macar asıllı Amerikalı iş adamı George Soros’un finanse ettiği, ülkedeki en prestijli üniversitelerden Orta Avrupa Üniversitesinin (CEU) çalışmasını imkansız hale getirmeyi amaçladığı iddia ediliyor.

Bu yasaya tepki gösteren Macar halkı, sokaklara döküldü. Polislerle göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.