Siyonist Suud Güçleri Yemeni İşgal Etmek İçin Komplo Düzenliyor

  • 21 Temmuz 2017
  • 1.110 kez görüntülendi.
Siyonist Suud Güçleri Yemeni İşgal Etmek İçin Komplo Düzenliyor

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, uluslararası Bab el-Mendeb boğazına bakan adalarda askeri üs kurmaya çalışıyor.

Yemen’in güneyini işgal etmek, Suudi koalisyonun hedeflerindendir, ve bu çerçevede BAE, stratejik Bab el-Mendeb boğazında bulunan Hanish ve Myon adalarında askeri üs kurmakta. Dünyanın en önemli boğazlarından olan Bab el-Mendeb boğazı, Aden Körfezinde bulunuyor. BAE ise Hanish ve Myon adalarında yaşayanları kendi evlerinden göç ettirerek, Yemen’e ait olan bu iki adanın yapısını, Suudi koalisyon lehine değiştirmekte. BAE’nin Yemen’deki çalışmaları, BAE’nin Suudi Arabistan, ameirka ve Siyonist rejimin dış görevlerini gerçekleştirmekle görevli olduğunu gösteriyor.
Arabistan’ın siyasi aktivistlerinden Muçtehid, Yemen’i güney ve kuzey olarak ikiye bölmeye dayalı BAE’nin komplolarından haber veriyor. Muçtehid, BAE’nin Şebve, Hazermut ve el-Muhre illerinin Yemen’den ayıracağını, bu bölgelere Hazermut bölgesi veya el-Dum güzey üçgeni adı verileceğini belirtti.
Muctehid ayrıca Yemen güneyinin bölünmesi için ilk adımın, Hazermut ve Şebve arasındaki sahil yolunu kapatarak, BAE komutasındaki askeri birliklerin bu iki ilden Şebve ilindeki Belhaf ve Rezum limanlarındaki petrol ve doğal gaz tesislerine hareketi ile atıldığını söyledi.
Suudi Arabistan ve müttefikleri kurdukları Arap koalisyon çerçevesinde ve Amerika’nın desteği ile Mart 2015 tarihinde müstafi cumhurbaşkanı Abdrabe Mansur Hadi’yi tekrar iktidar yapmak için Yemen’e saldırdı. Bu saldırılar sonucu şimdiye kadar on binlerce Yemenli çocuk, kadın ve sivil erkek hayatını kaybedip yaralanmışken, yüz binlercesi evinden barkından olarak mülteci duruma düştüler; ülke alt yapısı, su ve elektrik tesisatının tahrip olması ve hastanelerin işlemez olması nedeni ile salgın hastalıklar sonucu binlercesi yaşamını yitirdi.
Arabistan’ın bu saldırıdan asıl amacı, başta Mansur Hadi gibi kendi piyonlarını işbaşına getirerek, Yemen’e sulta kurmaktı. Tabi ki Al-ı Suud’un Yemen’e saldırıdan başka amacı, bu ülkenin özellikle de stratejik bölgelerini işgal etmek ve ülkenin parçalanması için ortam hazırlamaktı. Bu şartlarda Suudi koalisyonu, Yemen’deki piyonlarının işbirliği ile Yemen’deki bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmek, bölge nüfus ve demografi yapısını değiştirmek ve burada askeri üs kurmak amacında. Bu arada BAE, koalisyondaki diğer üyelere nazaran Al-ı Suud’a şirin görünmek için daha fazla çalışmakta.
Suudi Arabistan elebaşlığında Yemen karşıtı koalisyona katılan BAE, her zaman Yemen’de yayılmacı siyasetler izlerken, özellikle de Aden körfezinde Sugtera ve Myon adalarına sulta kurma hayalindedir. Bu çerçevede müstafi cumhurbaşkanı Abdrabe Mansur Hadi ile varılan anlaşma uyarınca bu adalar 99 yıllığına Abu Dabi tarafından kiralandı.
Bu arada siyasi gözlemciler BAE’nin yayılmacı siyasetleri konusunda uyarıda bulundular. Zira bu siyasetler böyle küçük bir ülke için tehlikeli de olabilir.
Ortadoğu meseleleri uzmanı Lübnanlı uzman Lokman Abdullah bu bağlamda yaptığı açıklamada, BAE’nin Yemen’e saldırıya ortaklık etmeye ilaveten Yemen’in güneyinin parçalanmasını da yönettiğini ve Yemen’e ait bazı adaları da işgal ettiğini belirtiyor. BAE’nin Yemen’de üstlendiği askeri, siyasi ve güvenlik rolünün bu ülkenin küçük yüz ölçümü ve az nüfusu ile orantılı olmadığını belirten Abdullah, bunun Suriye ve Libya’daki yenilgi tecrübelerinin tekrarı olduğunu söyledi.
Her hal karada Yemen gelişmeleri, Arabistan elebaşlığındaki Arap koalisyonun işgalci ve saldırgan komplolarının mahiyetlerini daha da gün yüzüne çıkarıyor. Bu şartlarda Yemen Ensarullah hareketinin bu ülkeye karşı perde arkasındaki komploların mahiyetini ne kadar da doğru tespit ettiği ve zamanında ifşa ettiğini, dolayısı ile Yemen’e karşı komplolar hakkında ne kadar uyanık ve bilinçli olduklarını gösteriyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.