Siyonist Yahudi örgütleri, Ramazan’ın 28’inde Mescidi Aksa’ya baskın yapmayı planlıyor

  • 05 Mayıs 2021
  • 345 kez görüntülendi.
Siyonist Yahudi örgütleri, Ramazan’ın 28’inde Mescidi Aksa’ya baskın yapmayı planlıyor

“Tapınak grupları” olarak bilinen aşırılık yanlısı Yahudi örgütlerinin, işgal yetkilileriyle anlaşarak, Ramazan ayının 28’inde Mescidi Aksa’ya baskın yapmayı planladıkları ortaya çıktı.

Bu plan, İsrail’in bugünden itibaren bir sonraki duyuruya kadar yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya girmesini engellemeye yönelik kararına rağmen hazırlandı.

Filistin medyası, Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi’nden bir kaynaktan, Mescidi Aksa’nın el-Meğaribe Kapısı’nın dünden (04 Mayıs Salı) itibaren aşırılık yanlısı Yahudilerin baskınlarına karşı kapatılacağı bildirildiği bilgisini paylaştı.

“Tapınak grupları” olarak adlandırılan aşırılık yanlısı Siyonist gruplar, Ramazan’ın 28’ine denk gelen siyonistlerin Kudüs Günü olarak adlandırdıkları İsrail işgalinin yıl dönümü kutlamaları için baskın düzenlemeyi planladıklarını açıkladılar.

“Tapınak grupları” duyurusu, işgal yetkilileriyle 28 Ramazan’da caminin yeniden açılması ve sabah yediden öğle on bire kadar akınlara izin verilmesi konusunda bir anlaşma olduğunu ortaya koyuyor.

Söz konusu terörist örgütler, destekçilerini Ramazan’ın yirmi sekizinci gününe denk gelen sözde “Kudüs Günü”nde Mescidi Aksa’ya düzenlenecek baskına katılmaya çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.