Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa’ya saldırdı: 45 Filistinli yaralı

  • 03 Haziran 2019
  • 967 kez görüntülendi.
Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa’ya saldırdı: 45 Filistinli yaralı

Dün gece işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa Külliyesi’ne aşırı siyonist Yahudilerin polis eşliğinde girmesi sonrasında İsrailli güvenlik güçleri ve Müslümanlar arasında arbede yaşandı ve en az 45 Filistinli yaralandı.

Olay sırasında çok sayıda Filistinlinin siyonistlerin attıkları biber gazı ve plastik mermiyle yaralandığı anlaşılıyor.

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, ramazanın son 10 gününde ibadet etmek isteyen Müslümanların akın ettiği külliyeye bu tarz baskınların yapıldığını açıkladı.

Ancak yaklaşık 800 siyonist Yahudi’nin ziyareti için Müslüman yönetime önceden haber verilmediğini belirten El-Kisvani, İsrail güvenlik güçlerinin Müslümanlara saldırdığını açıkladı.

Bu arada işgal güçlerinin dün sabah (2 Haziran Pazar) Mescid-i Aksa’da cemaate vahşice saldırması sonucu onlarca kişi yaralanırken 5 kişi de gözaltına alındı.

İşgalcilerin “Kudüs’ün Birleşmesi Günü” olarak andığı Kudüs’ün geri kalanının da işgal edildiği günün yıldönümünde fanatik Yahudi örgütleri dün Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrıları yapmıştı.

Öte yandan Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’da itikafta bulunan cemaate saldırmasına tepki gösterdi.

Yüzlerce Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesini yorumlayan Sabri, baskınların düşmanca ve intikam amaçlı olduğunu söyledi.

Sabri, işgal hükümetinin aşırı sağcı partileri memnun etmeye çalıştığını ve bu durumun işgal rejiminin siyasi eğilimini yansıttığını ifade etti.

“Likud’un dinsiz ve laik bir parti olduğunu fakat iktidarda kalabilmek için aşırı sağcı partilere dayandığını biliyoruz” diyen Sabri, işgal hükümetinin güçsüz olduğunu ve görevinin aşırı sağı memnun etmek olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.