Siyonist Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 18 Ağustos 2016
  • 818 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler bu sabah (18 Ağustos Perşembe) işgal polisi ve özel güçleri himayesinde El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilere baskın boyunca eşlik ettiği ve Mescid-i Aksa avlusunda çevrelerini kuşatarak cemaatten kimsenin yerleşimcilere yaklaşmasına izin vermediği bildirildi.

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa avlusunda ayin yapma girişiminde bulunduğu fakat Mescid-i Aksa cemaati ile ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiği ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına direndikleri için işgal güçlerince isimleri kara listeye alınan Filistinli kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine bugün de izin verilmediği ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa kapıları önünde Kur’an okuyarak oturma eylemlerini sürdürdükleri belirtildi.

İşgal yönetimi Mescid-i Aksa’yı bölme planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskına teşvik ederken Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.