Siyonist Yerleşimciler El-Halil’de Filistinlilere Ait Araziyi İşgal Etti ​

  • 24 Eylül 2018
  • 2.544 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler El-Halil’de Filistinlilere Ait Araziyi İşgal Etti ​

Yahudi yerleşimciler dün (23 Eylül Pazar) öğleden sonra El-Halil’in Tel Er-Remide bölgesinde Filistinli ailelere ait bir araziyi işgal etti.

Filistin tv muhabiri, onlarca Yahudi yerleşimcinin dün öğleden sonra Tel Er-Remide’de büyük bir araziye baskın düzenlediğini ve Yahudilerce kutsal kabul edilen “Çardaklar Bayramı”nı kutlamak için çadır kurduğunu söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin bölgede halkalar oluşturarak dans ettikleri, bazı yerleşimcilerin bölgeye giden yolu kapattığı ve mahallede yaşayan Filistinlilerin evlerine ulaşmalarına izin vermediği bildirildi.

Yahudi yerleşimcilerin bölge sakinlerinin evlerine gitmelerine engel olmaları üzerine tartışma çıktığı, bölge sakinleriyle Yahudi yerleşimcilerin kavga ettikleri ve işgal polisinin yerleşimcileri korumak için müdahalede bulunduğu ifade edildi.

İşgal güçleri himayesinde Batı Yaka’da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.