Siyonist Yerleşimciler, Yine Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 18 Haziran 2015
  • 712 kez görüntülendi.
Siyonist Yerleşimciler, Yine Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Ramazan ayının ilk gününde bu sabah (18 Haziran Perşembe) 12 Yahudi yerleşimci işgal polisine geçen yıl verilen zaman çizelgesine göre Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Quds Press Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Yahudi yerleşimciler El-Mağaribe Kapısı’ndan geçmelerine izin veren işgal polisinin himayesinde, sabah erken saatlerden itibaren akın eden onlarca Filistinliye rağmen Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdi.

İşgal polisi geçen yıl Haziran ayında Mescid-i Aksa’nın akşam saatleri dışında Ramazan boyunca Yahudi yerleşimcilerin girişine açık olacağını ilan etmiş ve bu karar Filistinliler tarafından tepkiyle karşılanmış, Filistin Vakıflar Bakanlığı kararı kınamıştı.

Geçen yıl Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınlarla ilgili verilere göre, Yahudi yerleşimciler geçen yıl Ramazan’ın ilk gününden yirminci gününe kadar Mescid-i Aksa’ya 13 kez baskın düzenledi. Ramazan’ın son on günü ve bayram günlerinde ise cemaatin yoğunluğu nedeniyle El-Mağaribe Kapısı Yahudi yerleşimcilere ve yabancı turistlere kapatıldı.

Geçen yıl Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya 401 Yahudi yerleşimci, 36 istihbarat görevlisi ve 35 işgal polisinin baskın düzenlediği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.