Siyonistler Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 03 Ocak 2016
  • 686 kez görüntülendi.
Siyonistler Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimci gruplar bu sabah (3 Ocak Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Baskınlar için Mescid-i Aksa’da cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih eden Yahudi yerleşimciler, işgal güçlerinin himayesinde El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girip avlunun çeşitli bölgelerinde bir süre dolaştıktan ve başlarındaki rehberlerden işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı yıkarak enkazı üzerine inşa etmek istediği sözde heykel hakkında bilgi aldıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyorlar.

Yahudi yerleşimcilerin baskınları sırasında Mescid-i Aksa’da bulunan cemaat yüksek sesle tekbir getirerek baskınları protesto ederken işgal güçleri kara listeye aldığı kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa’ya girmelerini engellemeye devam ediyor.

El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’nde yaptığı gibi Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekân bakımından Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.