Siyonistler bugün de Aksa’ya baskın düzenledi

  • 20 Şubat 2019
  • 1.447 kez görüntülendi.
Siyonistler bugün de Aksa’ya baskın düzenledi

Bir grup Siyonist yerleşimci bugün sabah da Müslümanlar’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek, bu kutsal mekana saygısızlıkta bulundular.

Yüzlerce Siyonist yerleşimci ve öğrenci bu sabah  işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
İşgal güçlerinin de dün  akşam geç saatlerde Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında en az 20 kişi yaralandı, 19 kişi de gözaltına alındı.
İşgal güçlerinin El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Er-Rahme Kapısı bölgesinde namaz kılan cemaate saldırması üzerine gergin anların ve yumruklaşmaların yaşandığı belirtildi.
İşgal güçlerinin Er-Rahme Kapısı bölgesinde namaz kılan cemaati Mescid-i Aksa içinde kuşatma altına alarak vahşice darp ettiği ve çatışmaların Mescid-i Aksa’nın Eski Belde semti yönündeki dış kapılarına kadar uzandığı kaydedildi.
Kudüslü kaynaklar, işgal güçleriyle çatışmaların En-Nazır “El-Meclis”, Hıtta ve El-Esbat kapıları civarında yoğunlaştığını, Arap kıyafeti giyen işgal askerlerinin bir grup genci gözaltına aldığını bildirdi.
Çatışmaların Mescid-i Aksa dışına taşarak Eski Belde semtindeki mahallelere kadar ulaştığı, Kudüslülerin sosyal medyada Mescid-i Aksa kuşatmasının kırılması çağrıları yaptığı ifade edildi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.