Siyonistler Burin Beldesinde Filistinli Çiftçilere Saldırdı

  • 14 Ekim 2015
  • 791 kez görüntülendi.
Siyonistler Burin Beldesinde Filistinli Çiftçilere Saldırdı

Nablus kentinin kuzeyindeki Burin beldesinde bu sabah (14 Ekim Çarşamba) bir grup Yahudi yerleşimci zeytin toplayan Filistinli çiftçilere saldırdı.

Burin Köy Meclisi Başkan Yardımcısı Hitam En-Neccar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi’nden gelen yaklaşık 50 Yahudi yerleşimcinin beldenin doğusunda zeytin toplayan Filistinli çiftçiler ile onlara destek için bölgede bulunan yabancı aktivistlere saldırdığını söyledi.

En-Neccar, Yahudi yerleşimcilerin Filistinli çiftçileri ve yabancı aktivistleri darp ettiklerini, başından yaralanan bir aktivistin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerin Abdurrahman El-As’us isimli Filistinliyi kaçırma girişiminde bulunduğu fakat bölgede bulunan halkın müdahale ederek El-As’us’u yerleşimcilerin elinden kurtardığı ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin ayrıca onlarca dönüm araziyi ateşe verdikleri, yerleşimcilerle Filistinliler arasında çatışma çıktığı, işgal güçlerinin yerleşimcileri himaye amacıyla çatışmaya müdahalede bulunduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.