Siyonistler, Yine Mescid-i Aksa`ya Baskın Düzenledi

  • 10 Haziran 2015
  • 675 kez görüntülendi.
Siyonistler, Yine Mescid-i Aksa`ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler, işgal polisi ve Yahudi öğrenciler bu sabah (10 Haziran Çarşamba) El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Quds Press Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, 19 Yahudi yerleşimci üç grup halinde ve yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya girdi. İşgal polisinin Mescid-i Aksa’nın avlusunda Yahudi yerleşimcilere eşlik ettiği ve Mescid-i Aksa cemaatinin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği ifade edildi.

Haberde, işgal polisinden 25 polis memurunun sabah saatlerinde keşif amacıyla Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaştığı ve Yahudi öğrencilerden 42 kişilik bir grubun da başlarındaki rehberle birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir çocuğu gözaltına almak istemesi nedeniyle gergin anların yaşandığını fakat cemaatin çocuğun gözaltına alınmasına engel olduğunu, işgal polisinin yüksek sesle tekbir getirerek baskına tepki gösteren herkesi kamerayla kaydettiğini söyledi.

Dün de 42 Yahudi yerleşimci ve 42 Yahudi öğrenci işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.