Son 1 ay içinde 40 Filistinli muhabir tutuklandı

  • 02 Ekim 2016
  • 957 kez görüntülendi.
Son 1 ay içinde 40 Filistinli muhabir tutuklandı

Siyonist İsrail rejimi, kendi cinayetlerinin açığa çıkmasını engellemek için, basın mensupları ve muhabirlerin tutuklanmasını gündemine almış bulunuyor.

Filistin enformasyon merkezinin bildirdiğine göre  işgal altındaki Filistin topraklarında basın mensuplarına destek komitesi dün konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, siyonist düşman’ın Filistin halkı aleyhindeki organizeli girişimlerine temasla, İsrailli işgalcilerin kendi cinayetlerini gizli tutmak için Eylül ayında Filistinli 40 muhabir ve basın mensubu aktivisti tutukladığını bildirdi.

Son aylarda işgal rejiminin Filistinliler aleyhindeki cinayetlerinin artış kazandığını bildiren söz konusu komite uluslarararası insan hakları ve hukuki kurum ve kuruluşlarından bu cinayetlerin engellenmesi için gerekli girişimlerde bulunmalarını istedi.

Öte yandan Kudüs Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan bir rapora göre Ekim 2015 tarihinde başlayan ve bir yılı geride bırakan Kudüs intifadasında şimdiye kadar 77’si El-Halil şehrinden olmak üzere 249 Filistinli şehit oldu, 18 bin 300 Filistinli de yaralandı.

Rapora göre, bu süre içinde Filistinlilerin bıçaklı, araçlı ve silahlı eylemleri neticesinde ise 40 Siyonist hayatını kaybetti, 672 Siyonist de yaralandı. Bu süre içinde 121 bıçaklı eylem, 27 araçlı eylem, 100 silahlı eylem, 1422 molotof, 4234 taş atma eylemi, 60 füze atışı ve Gazze’den 29 füze atışı gerçekleşti.

Batı Yaka, işgal altındaki Filistin toprakları, Kudüs ve Gazze sınırında Filistin halkına karşı tutuklamalarını artıran işgal güçleri başta 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah olmak üzere 8500 Filistinli erkek ve bayanı tutukladı.

Raporda, intifadaya basın yayın organlarında gerektiği kadar yer verilmediğine ve eylemlerin bireysel düzlemde kaldığına dikkat çekildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.